A mund të shpëtohen udhëtarët në një aeroplan nëse do të kishin parashuta

Një fakt interesant nëse nuk e keni ditur, që aeroplanët për udhëtarë nuk kanë parashutë.

Shumica e aeroplanëve fluturojnë në një lartësi në të cilën nëse do të hidheshe me parashutë do të gjeje vdekjen e menjëhershme.

Presioni i ajrit në lartësinë në të cilën fluturojnë avionët është aq shumë i ulët sa nëse do të mbajë frymën, mushkëritë do të të shpërthenin menjëherë.

Edhe nëse do të merrje frymë shpejt, sërish nuk ka oksigjen mjaftueshëm që të të mbajë të vetëdijshëm që të mos humbje ndjenjat.

Pra, nëse do hidheshe me parashutë nga aeroplani, do të humbisje ndjenjat dhe më pas nuk do të arrije dot as që të kryejë procesin që kërkohet për hapjen e parashutës në një moment të caktuar.

Për të mos folur pastaj për temperaturat që në lartësitë që fluturojnë avionët arrijnë në 30 gradë nën zero, çka do të bënte që të ngrije menjëherë nga i ftohti, transmeton Scan, përcjell albinfo.ch.

Po ashtu, parashutat peshojnë shumë e do të rrisnin ndjeshëm peshën në aeroplan, ndërkaq as pasagjerët nuk janë të trajnuar të gjithë për përdorimin e parashutës dhe mbi të gjitha.

Statistikisht shumica e aksidenteve të avionëve ndodh gjatë ngritjes ose gjatë zbritjes së avionit duke e bërë të padobishme pasjen e parashutave.