Dramatike: Gjirafa e fiton luftën me 6 luanë

Ky është një moment dramatik ku shihet një gjirafë që lufton me gjashtë luanë për pesë orë në një park kombëtar në Afrikën e Jugut.

Pas një shtrëngimi të tensionuar, tre nga luanët filluan sulmin e tyre mbi gjirafën dhe shumë shpejt u bashkuan edhe të tjerët.

Pavarësisht se peshonin rreth 170 kg secili, luanët nuk ishin në përputhje me gjirafën rreth 800 kg, e cila u përpoq në maksimum të mposhte kthetrat dhe dhëmbët e mprehtë të maces më të madhe të Afrikës dhe ia arriti. Luanët u lodhën dhe hoqën dorë nga përpjekja e tyre për një vakt të madh.

Fotografi Francois Pienaar kapi momentin ku dëshmoi kalvarin e gjirafës në Rezervatin Privat të Natyrës “Klaserie” në Afrikën e Jugut.