Edhe kaq ditë fillon muaji i Ramazanit

Edhe disa javë na ndajnë nga muaji i shenjtë i Ramazanit, i cili sivjet fillon më 12 prill, ditën e hënë dhe mbaron ditën e martë, pas 30 ditësh.

Të gjithë besimtarët e fesë islame do të agjërojnë pra 30 ditë rresht. deri më 11 maj.

Gjatë muajit të Ramazanit, besimtarët myslimanët janë të obliguar të agjërojnë çdo ditë nga agimi deri në perëndim të diellit.

Agjërimi i Ramazanit është një nga pesë shtyllat e Islamit.

Agjerimi në kushtet e pandemisë i ka privuar praktikuesit nga disa rituale nëpër xhami vitin e kaluar.