Vakti i të korrave, ju kujtohet koha e draprit?

Pakkush nga gjenerata e tashme e mban mend këtë vegël pune që dikur kishte shumë rëndësi në punët e fushës. Meqë jemi në kohën e të korrave, po ju rikujtojmë me pak fjalë këtë vegël pune.

Drapri është një vegël dore e lakuar e cila dikur, për shumë kohë, është përdorë nga bujqit për korrjen e drithërave, shkruan Mediafokus.info

Përbëhet nga pjesa e lakuar metalike e cila nga ana e brendshme është e mprehtë dhe nga dorëza e cila është zakonisht prej druri.

Presa në formë harku është e dhëmbëzuar lehtë, për të korrur të lashtat, barin etj.

Ka drapër gruri, misri, bari, ka drapër me presë më të hapur e me bisht të gjatë.

Në popull njihen shprehjet: Koha e draprit (koha e të korrave), është bërë për drapër (është bërë për t’u korrur). /Mediafokus.info