Qysh me gjet një bostan t`mirë, ky është sekreti

Koha e shalqinjve ka ardhur. Të gjithë e adhurojmë këtë frut magjik, por problemi është si ta zgjedhim të pjekur.

Shitësit refuzojnë të të ndihmojnë, sepse të gjithë i kanë për t`i shitur.

Por ekziston një truk shumë i thjeshtë për të zgjedhur shalqnin e pjekur. Sekreti qëndron tek trashësia midis vijave jeshile.

Nëse linjat e gjelbra të errëta janë dy gishta larg njëra-tjetrës, atëherë shalqiri është për merak.

Një grua që këtë sekret e kishte dëgjauart nga një kultivues shalqinjsh, tha se e provoi vetë këtë dhe për habi doli i saktë.

‘Më vjen mirë që mësova një mënyrë të thjeshtë për të gjetur një shalqi të mirë’, tha gruaja, e cila përvojën e saj e ndau me të tjerët.