Sa punonjës shëndetësor të Kosovës kanë marrë vaksinat anti-COVID-19?

Rreth 300 punonjës shëndetësor të Kosovës kanë marrë vaksinat anti-COVID-19 në Shqipëri. Procesi i vaksinimit pritet të përfundojë këtë të shtunë.

Kështu ka konfirmuar kryetari i Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla.

“Procesi i vaksinimit të punëtorëve shëndetësorë është duke shkuar mirë. 300 punonjës janë vaksinuar deri sot dhe të shtunën do të mbyllet ky cikël. Për fat të mirë nuk kemi pasur asnjë ankesë deri tani. Mirëpo fat i keq është se ka kërkesa të mëdha për vaksinim, por ne i kemi mundësitë e limituara”, ka thënë Syla.

Tutje, Syla tha se shpreson që ministri i ri i Shëndetësisë, Arben Vitia të kontaktojë me Republikën e Shqipërisë dhe të vazhdojë procesi i vaksinimit të punonjësve shëndetësor.

“Por shpresojmë se ministri i ri Shëndetësisë të vjen në kontakt me Republikën e Shqipërisë dhe të vazhdojnë këtë proces që e kemi nisur ne si Federatë. Më tepër se 500 vaksina nuk kanë mundur as ata të sigurojnë, kërkesat janë shumë në rritje”, u shpreh ai për telegrafin.

Syla tha se në përgjithësi punonjësit që kanë marrë këto vaksina kanë kaluar mirë dhe me ankesa që janë normale.

Ndryshe, Republika e Shqipërisë kishte siguruar 500 vaksina për COVID-19 për punonjësit shëndetësor të Kosovës. Vaksinimi kishte filluar javën e kaluar dhe punonjësit kanë marrë vaksinat në qytetin e Kukësit.