13-vjeçari ndalon autobusin me 66 nxënës pasi shoferi mbeti pavetëdije

Dillon Reeves i shkollës së mesme Carter në Warren, pasi pa se shoferi nuk ishte mirë, u hodh përpara nga vendi i tij duke e kapur timonin dhe duke arritur ta ndalte autobusin plotësisht.

Qyteti po e përshëndet nxënësin si një hero.

“Ne jemi shumë krenarë për ju për veprimet tuaja heroike!”, shkroi Këshilltari i Warren, Jonathan Lafferty.

Nxënësit po ktheheshin në shtëpi nga shkolla e mesme Carter të mërkurën kur shoferi i autobusit “ishte i trullosur dhe humbi vetëdijen”, sipas mbikëqyrësit të shkollës Robert Livernois.

Videoja e incidentit, e publikuar të enjten, tregon drejtuesin e autobusit që dërgon mesazhe në radio se ai nuk ndihet mirë dhe mund të duhet të tërhiqet. Menjëherë pas kësaj, shoferi humbet kontrollin e timonit, dhe studentët dëgjohen duke bërtitur ndërsa autobusi fillon të devijojë nga korsia e tij.

Nuk dihet ende se çka ndodhi me drejtuesin e autobusit. Ai nuk ka pasë ndonjë incident tjetër më parw gjatë vozitjes.