Aktakuza e plotë në gjuhën shqipe kundër Thaçit, Veselit, Selimit e Krasniqit

Nga Dhomat e Specializuara të Kosovës është publikuar aktakuza e plotë kundër Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit e Jakup Krasniqit, ish-udhëheqës të UÇK, raporton Mediafokus.info

Sipas aktakuzës, Thaçi, Veseli, Selimi dhe Krasniqi akuzohen për krime kundër njerëzimit sipas të drejtës ndërkombëtare.

Më tej, në aktakuzë thuhet se të lartpërmendurit kanë personalisht përgjegjësi penale për: përndjekje, burgosje, arrestim dhe ndalim të paligjshëm arbitrar, akte të tjera çnjerzore, trajtim mizor, torturë, vrasje e paligjshme dhe zhdukje me forcë e personave.

Më poshtë mund ta lexoni aktakuzën e plotë në gjuhën shqipe:

AKTAKUZA – SHQIP