Burri 75 vjeç dhe gruaja 70, bekohen me fëmijën e tyre të parë 54 vjet pas martesës

Në një rast një në një milion, një çift në të ‘70-at e tyre u bënë prindër në distriktin Alëar të Indisë.

Burri 75-vjeçar dhe gruaja e tij 70-vjeçare u bekuan me një fëmijë pas 54 vjetësh martesë pasi morën ndihmën e fekondimit in vitro (IVF), transmeton Klankosova.tv.

Djali u lind në Qendrën e Fëmijëve Indo Test Tube IVF, e vetmja qendër e regjistruar IVF në Alwar.

Si nëna ashtu edhe fëmija janë sipas mediave të huaja, janë mirë, dhe pesha e fëmijës është rreth 3.5 kg.

Kohët e fundit u miratua nga Parlamenti një ligj i cili hyri në fuqi nga qershori i vitit 2022.

Sipas tij, asnjë qendër infertiliteti IVF nuk do të mund të trajtojë gratë dhe burrat mbi 50 vjeç.

Por çifti ishte me fat pasi gruaja kishte mbetur shtatzënë para hyrjes në fuqi të ligjit.