Çfarë paralajmërojnë dhimbjet e kyçeve në trupin tonë

Kur dhimbja e kyçeve vazhdon, bëhet e nevojshme të flisni me mjekun tuaj, sepse mund të jetë nga një shkak i rëndësishëm. Ndonjëherë shkaku mund të jetë nga lëvizjet e gabuara ose traumat, shkaqe të tjera mund të vijnë nga patologji të ndryshme. Le të shohim disa situata në të cilat ndodh.

Nyjet që mund të shfaqin simptoma të dhimbshme janë shpesh:

• supet
• ijët
• gjunjët
• këmbët
• duart
• kyçi i dorës

Kur dhimbja shkaktohet nga inflamacioni, nyja duket e fryrë dhe e nxehtë.

Lëvizjet e përsëritura

Një nga arsyet që shkakton dhimbje kyçesh janë lëvizjet e përsëritura të cilat mund të shkaktojnë tendinit ose inflamacion të ligamenteve. Ndonjëherë kyçet këto mund të kërcasin gjatë lëvizjeve.

Lupusi

Lupusi është një sëmundje autoimune që karakterizohet jo vetëm nga dhimbja, por edhe nga:
• rënia e flokëve
• skuqje të lëkurës
• inflamacion i shumë organeve
• inflamacion i indit lidhor

Artriti rheumatoid

Kjo sëmundje autoimune është një shkak kryesor i dhimbjes së kyçeve të lidhur me ënjtjen dhe ngurtësimin e kyçeve, gjithashtu tipike për fibromialgjinë.
Sëmundja ka një qasje multidisiplinare dhe përfshin terapi medikamentoze, fizioterapi dhe aktivitet fizik specifik.

Sëmundja “Lyme”

Sëmundja “Lyme” zhvillohet si rezultat i pickimit të rriqrës. Kjo shkakton jo vetëm dhimbje, por edhe ethe, lodhje dhe skuqje. Është thelbësore që të trajtohet menjëherë me antibiotikët e duhur.

Gonorrea

Është një sëmundje seksualisht e transmetueshme e cila përveç inflamacionit të organeve gjenitale dhe humbjes së sekrecioneve, të shoqëruara me dhimbje dhe djegie gjatë urinimit, shkakton dhimbje kyçesh.

Diagnoza është e rëndësishme sepse nëse nuk trajtohet mund të shkaktojë infertilitet./albeu