Dy autobusë nga Serbia nuk lejohen të hyjnë në Kosovë

Në Pikën e Kalimit Kufitar, në Jarinje, Policia e Kosovës nuk po i lejon të hyjnë në Kosovë dy autobusë me mbi 80 udhëtarë. Njëri autobus është me besimtarë të cilët do të vizitojnë kishat në territorin e Kosovës, ndërsa tjetri autobus është me alpinistë, të cilët janë nisur në drejtim të maleve të Sharrit.

Kështë ka deklaruar Petar Petkoviq, shef i të ashtuquajturës, zyra për Kosovë në Qeverinë e Serbisë.

Petkoviq vuri në dukje se ndalimi i hyrjes është në kundërshtim me Marrëveshjen për Lirinë e Lëvizjes, duke kujtuar se ata mbajtën dje një grup tjetër besimtarësh në atë vendkalim për më shumë se pesë orë.

Dje, Ministrja serbe e Punës, Punësimit, Çështjeve të Veteranëve dhe Çështjeve Sociale, Darija Kisić Tepavčević, gjithashtu u ndalua të hyjë në Kosovë, e cila planifikoi të mbajë një provim në Mitrovicën e Veriut me studentë të vitit të tretë në Departamentin e Epidemiologjisë së Fakulteti i Mjekësisë.

“Këto incidente dhe provokime që vijnë nga Prishtina vazhdojnë dhe ne shohim që incidentet po intensifikohen ndërsa afrohet vazhdimi i dialogut,” tha Petkoviq.