Dy miliardë doza të vaksinës janë administruar deri tani në të gjithë botën

Më shumë se dy miliardë doza të vaksinave anti-Covid janë administruar deri tani në të gjithë botën, gjashtë muaj pas fillimit të vaksinimit masiv në dhjetor 2020, sipas AFP.

Të paktën 2.109.696.022 doza janë injektuar në 215 vende ose territore, sipas këtij vlerësimi të bërë nga burime zyrtare.

Gjithsej 6 nga 10 doza u administruan në tre vendet më të populluara në botë: Kina (704.8 milionë), Shtetet e Bashkuara (296.9 milionë) dhe India (221 milionë).

Për sa i përket popullsisë së tij, Izraeli po udhëheq vallen, me gati gjashtë në dhjetë banorë tashmë të vaksinuar plotësisht.

Vendet si Kanada (59% e popullsisë morën të paktën një dozë), Mbretëria e Bashkuar (58.3%), Kili (56.6%) ose Shtetet e Bashkuara (51%).

Në Bashkimin Evropian, 254.98 milionë doza janë administruar në 39% të popullsisë. Vendet më të populluara të BE sillen rreth mesatares: Gjermania (43.6%), Italia (40%), Franca (39.4%) dhe Spanja (39.4%)./MLH