Emocionuese: Myshyri nuk jeton më, por çezma e tij rrjedhë në Pakistan

Myshyr Shabani, bashkatdhetari nga Gjilani i cili vdiq në kohë pandemie në Gjermani, ka qenë bamirës i madh, shkruan Mediafokus.info.

Humanizmi i tij kishte mbërritur edhe në Pakistan kur nga pasuria e tij që e kishte fituar në Gjermani, e ka hapur një pus, duku u siguruar ujë të pijshëm disa familjeve të varfra atje.

Myshyr Shabani vdiq më 6 maj, por projekti i tij i bamirësisë përfundoi sot.

Enkas për Mediafokus.info, familja e Myshyrit i ka dërguar fotot dhe videon e përfundimit të këtij projekti.

Pusi që rrjedh ujë të pijshëm është emërtuar me emrin e Myshyr Shabanit.

Ky nuk është rasti i vetëm prej humanisti nga Myshyri.

Mediafokus.info merr vesh se i ndjeri u kishte ndimuar, po ashtu, edhe gjashtë familjeve shqiptare për t’ua rregulluar dokumentacionin e lejeqëndrimit të përhershëm në shtetin gjerman.

Përndryshe, Myshyr Shabani kishte emigruar në Gjermani në vitet 90-ta, ndërkaq e ka bërë punën e floktarit./Mediafokus.info/

Ja procesi i ndërtimit të çezmës së Myshyrit në Pakistan, përmes fotografive: