Haziri: Masat mbrojtëse nga Covid duhet të jenë pjesë e jetës dhe kulturës së të jetuarit

Në ditën e 109 të përballjes me Covid-19, Komiteti për menaxhimin e situatave, i ngritur në nivelin e shkallës së dytë të rrezikshmërisë, ka vlerësuar gjendjen në të cilën gjendet aktualisht komuna e Gjilanit në aspektin e shëndetit publik, rastet e fundit të cilat kanë rezultuar pozitiv e që lidhen me burime në vendin e punës.

Kryetari i Komunës, Lutfi Haziri ka deklaruar se rastet e fundit në Gjilan, kontaktin me infeksionin e kanë nga vendet e tyre të punës në institucionet dhe detyrat zyrtare shtetërore, por edhe nga puna në sektorin privat.

“Angazhimi në menaxhimin e rasteve pozitive në Gjilan është i vazhdueshëm përmes ekipeve mjekësore, monitorimin nga inspektorët komunal dhe punën e madhe që e bënë policia dhe institucionet tjera përgjegjëse. Deri më tani janë testuar nga Qendra Rajonale e Shëndetit Publik 1442 qytetarë, prej të cilave raste aktive i kemi 71, të shëruar 91, nga jeta janë ndarë 3 qytetarë të cilët kishin edhe probleme të tjera shëndetësore”, ka thënë Haziri në konferencën me gazetarë.

Kryetari Lutfi Haziri, ka potencuar se pikë e zezë e kësaj periudhe mbetet vdekja e Agon Musliut, në karantinë në Prishtinë, e cila lidhet me zhvillimet e pandemisë dhe presim që hetimet ta zbardhin rastin deri në fund.

Gjithashtu, ai ka konfirmuar se inspektorët e Komunës së Gjilanit janë duke punuar në respektimin e rekomandimeve shëndetësore, atyre të Komitetit të Emergjencave dhe manualit që e ka nxjerrë Ministria e Shëndetësisë dhe e njejta kërkohet edhe nga qytetarët.

Kreu i Gjilanit ka apeluar te qytetarët për kujdes maksimal ndaj vetvetes, familjes, fëmijëve e pleqve, duke zbatuar masat mbrojtëse, si pjesë e jetës dhe kulturës së të jetuarit, në vende publike, rrugë, punë dhe kudo tjetër.

Ai ka paralajmëruar masa rigoroze në Gjilan nëse vazhdon trendi i infektimit në rritje.

“Nëse vazhdon kështu në rritje trendi negative i përhapjes së infeksionit, unë jam kategorik për ashpërsim të masave. Po punojmë vazhdimisht me këtë ekipë, me këshillat e fshatrave dhe me institucionet tjera publike që të mos vie deri aty. Kemi bërë përgatitjen për pritjen e bashkatdhetarëve, janë hapur të gjithë kufijtë, aeroporti dhe kufijt tokësor. Gjatë kësaj jave me kërkesën tonë do të hapet edhe pika kufitare Stançiq – Bellanoc. Të shkojmë drejtë normalizimit por me masa shtesë të kujdesit dhe shpresojmë shumë në normalizim të plotë”, ka theksuar kryetari Haziri.