Illinois shënon rënie të ndjeshme rasteve me Covid

Zyrtarët shëndetësorë të Illinois raportuan të premten 60,389 raste të reja me COVID – më pak se gjysma e numrit të regjistruar në javën e kaluar.

Shteti raportoi 44,089 raste vetëm në 6 janar, totali më i lartë njëditor i të gjithë pandemisë deri më tani.

Të premten, vetëm një muaj më vonë, Illinois raportoi 10,070 raste të reja COVID, më pak se një e katërta e atij rekordi të mëparshëm. Si duket shteti mund të dalë nga gjendja më e keqe e pandemisë.

“Për Illinoisët që ndihen kështu, ju keni të drejtë – por gjithashtu, Illinois ka kaluar nëpër rritje të shumta, siç kemi të gjithë” tha Fauci.

Së pari për vaksinat, pasi Illinois krenohet me një nivel më të mirë vaksinimi se shumica e vendit: 70.7% e banorëve të shtetit mbi moshën 5 vjeç janë plotësisht të vaksinuar, ndërsa 80.4% kanë marrë të paktën një dozë, sipas shifrave të fundit. Rreth 64% e gjithë popullsisë së SHBA-së janë të vaksinuar plotësisht.

Fauci tha se shkalla e vaksinimit të Illinois është “po aq e mirë apo më e mirë” se pjesa tjetër e kombit, duke shtuar “pa dyshim për këtë”.

Në lidhje me kërkesën për maska ​​në shkollat ​​e Illinois – në qendër të një beteje të zgjatur ligjore – Fauci tha se mandati mbarëkombëtar, i kombinuar me vaksinimet, janë pjesë e një qasjeje të shtresuar që po i mban shkollat ​​të hapura ne Illinois.

“Vaksinimi i mire dhe ventilimi i mire ne shkolla, kur i bashkoni të gjitha këto gjëra, sistemi shkollor ka qenë vërtet mjaft i sigurt për fëmijët, me disa përjashtime.”

“Pra, përpara se të fillojmë të flasim për tërheqjen e tyre, le ta ulim dinamikën e virusit në komunitet, në mënyrë që të ndihemi të sigurt në tërheqjen e kërkesës që fëmijët të mbajnë maska” shtoi ai.

Në lidhje me kërkesën e Çikagos për të treguar deshmi vaksinimi për të hyrë në vende publike si restorante dhe palestra, Fauci tha se ai e mbështet atë.

“Jeni në drejtimin e duhur,” shtoi Fauci.

“Lutja ime për njerëzit e Illinois është: vazhdoni me kujdesin. Kjo do të përfundojë. Do të bëhet më mirë. Ne kemi nevojë për bashkëpunimin e të gjithëve për ta bërë këtë dhe ne do të kthehemi në normalitet që të gjithë e dëshirojmë”, ka shkruar 5 CHICAGO NEWS.