Japin dorëheqje kryetarët e katër Komunave të veriut

Pas Mitrovicës së Veriut, dorëheqje kanë dhënë sot edhe kryetarët e Leposaviqit, Zubin Potokut dhe Zveçanit.

Përfaqësuesit politikë të serbëve të Kosovës vendosën të largohet nga institucionet qendrore dhe ato lokale në katër komunat e veriut të Kosovës, përfshirë dorëheqjen e Goran Rakiq nga posti i ministrit.

Këtë vendim lista Srpska e mori pas vendimit të autoriteteve të Kosovës për suspendimin e drejtorit të Policisë së Kosovës për rajonin e veriut, Nenad Gjuriq.

Gjuriq u suspendua pasi refuzoi të zbatojë vendimin e Qeverisë së Kosovës për riregjistrimin e makinave që kanë targa të lëshuara nga Serbia në ato të Republikës së Kosovës.

Si kusht për t’u kthyer institucione, ata kërkojnë tërheqjen e vendimit për targat dhe themelimin e asociacionit me komptenca ekzekutive.