Komisioni Evropian ndan 100 milionë euro për Kosovën

Komisioni Evropian ka ndarë sot 100 milionë euro për Kosovën, raporton Mediafokus.info.

Kushtet e politikave për këto 100 milionë euro nga programi mikro-financiar lidhen me forcimin e stabilitetit publik financiar, adresimin e papunësisë së të rinjve, përmirësimin e qeverisjes së mirë dhe luftimin e korrupsionit.

Nga skema e ndihmës mikro-financiare përveç Kosovës kanë përfituar edhe Shqipëria në shumë prej 180 milionë, Gjeorgjia 150 milionë, Jordania 700 milionë, Moldavia 100 milionë, Mali i Zi 60 milionë, Maqedonia e Veriut 160 milionë dhe Ukraina me 1.2 miliard euro./Mediafokus.info/