Kryeprokurori Maloku priti nënkolonelin amerikan Stiles

Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Gjilan, Jetish Maloku, ka pritur në takim nënkolonelin e KFOR-it amerikan në kampin Bondsteel, Dennis Stiles, me çrast ka falënderuar trupat amerikane për kontributin e dhënë në mbrojtjen e paqe dhe ofrimin e sigurisë.

Në takim kanë marrë pjesë edhe Zejnullah Surdulli, major në Drejtorinë për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit, në Prishtinë, si dhe zyrtarë nga Inspektorati Policor i Kosovës.

Kryeprokurori Maloku, fillimisht i ka falënderuar të pranishmit dhe nënkolonelin për kontributin e dhënë në ofrimin e sigurisë, në pjesën e Anamoravës, si dhe për bashkëpunimin e deritanishëm mes tyre.

Gjithashtu, edhe nënkoloneli Stiles e vlerësoi kontributin që ka dhënë ky institucion në ruajtjen e gjendjes stabile të sigurisë, duke shtuar se do të vazhdohet edhe më tutje kontributi në ngritjen e sigurisë dhe paqes.

Ndër të tjerash, u theksua se ekziston një bashkëpunim veçanërisht i fortë dhe efektiv dhe u diskutua për mundësitë e rritjes së këtij bashkëpunimi, duke përfshirë edhe sigurinë e përgjithshme, me ç’rast nga të pranishmit u theksua se siguria në këtë regjion vazhdon të mbetet e qetë dhe pa incidente të theksuara, njofton Zyra për Komunikim Publik e Prokurorisë Themelore në Gjilan.