Ky është shteti që sapo ndaloi plotësisht vaksinimin me AstraZeneca

Holanda njoftoi sot se ka pezulluar përkohësisht përdorimin e vaksinave të COVID-19 të AstraZeneca deri në 7 Prill.

Ministria e Shëndetësisë e Holandës njoftoi dje se vaksinimi i personave deri në moshën 60-vjeç është ndërprerë përkohësisht, por pas konsultimeve me shërbimin shëndetësor, ata vendosën sot që të ndërpresin vaksinimin e të gjithëve me atë vaksinë, raporton agjencia e lajmeve Hina.

Rreth 700 persona mbi moshën 60-vjeç duhej të merrnin vaksinën AstraZeneca në ditët në vijim, por vaksinimi i tyre u anulua gjithashtu përkohësisht.

Pas vaksinimit, kishte pesë raste të mpiksjes së gjakut në gratë e moshës 25 deri 65-vjeç dhe një person vdiq.Hetimet janë duke u zhvilluar për të përcaktuar nëse rastet janë shkaktuar nga vaksinimi, thanë autoritetet.Deri më tani, rreth 400.000 njerëz në Holandë janë vaksinuar me AstraZeneca-n.