Meta: Mund të ketë ndonjë zhvillim interesant në Kosovë në periudhën në vijim

Presidenti Ilir Meta thekson se shembja me urgjencë e Teatrit Kombëtar, pa pritur një vendim të Gjykatës Kushtetuese dhe pa pritur përfundimin e pandemisë, synon të krijojë destabilitet.

Sipas tij, kjo është bërë për llogari të lobit pro serb në Uashington që sipas kreut të shtetit, është fuqizuar shumë dhe lidhet edhe me zhvillimet në Kosovë muajt në vijim.

“Mund të ketë ndonjë zhvillim interesant në Kosovë në periudhën në vijim”, tha Meta në Opinion.

Nuk kishte kohë për të pritur të dilnim nga pandemia sepse kemi të bëjmë me një skenar për trazira dhe përplasje në Shqipëri dhe kjo ka në sfond edhe zhvillimet rajonale. Për arsye të brendshme që të provokojë opozitën, të ikë nga çështja e Kodit, të harrojë 15 kushtet e BE-së. Ka marrë një porosit të destabilizojë, të nxehë situatën në Shqipëri. Lobit shumë të fuqizuar pro serb në Uashington siç i interesonte edhe vjet përplasja për zgjedhjet lokale.

Edhe vjet aty ishte qëllimi, të ketë përplasje dhe gjakderdhje dhe opozita e Lulit dhe Monës të shpallej organizatë terroriste. Kam shume prova dhe dokumenta qe do i bej publike ne kohen e duhur. SMS qe u be publike sot do duket pa vlere ne raport me to. Do flas ne te ardhmen dhe ne kohen e duhur./mediafokus.info