Ministri Sveçla: Çudi si një kriminel me 136 vepra penale është endur i lirë

Ministri i Punëve të Brendshme i Kosovës, Xhelal Sveçla, i cili ka qenë sot në Ferizaj, ku ndodhi krimi ndaj 18-vjeçares M.O., është shprehur i habitur si një person me aq shumë vepra penale ka qenë në liri.

Sveçla tha se është e çuditshme se si një kriminel me 136 vepra penale është endur i lirë dhe ka vazhduar të kryej vepra të tjera.

“Është e çuditshme se si një kriminel me 136 vepra mund të endet haptas i lirë dhe të vazhdojë me shkelje të panumërta të ligjit. Unë kam qenë në stacionin policor ku kam pranuar një raport të autoriteteve të Policisë së rajonit të Ferizajt. Ne do ta hulumtojmë rastin në detaje, duke filluar nga vepra e parë deri te vepra e fundit se si ka ndodhur që sistemi i drejtësisë të dështojë në këtë përmasë tragjike për ne”, tha Sveçla për KTV-në.

Ai shtoi se bashkë me institucionet e tjera do t’i ndërmarrin hapat e nevojshëm që drejtësia të vihet në vend dhe që të parandalohen rastet e tjera të ngjashme në të ardhmen.