Mos i thirrni mysafirët dhe as mos i rezervoni restorantet, dasmat nuk janë lejuar

Lajmit për anulimin e disa vendimeve sa i përket menaxhimit të situatës epidemologjike në Kosovë, që i mori mbrëmë qeveria, iu gëzuan veçmas këngëtarët dhe restorantet, shkaku i dasmave.

Por, ku gëzim doli të jetë jetëshkurtër, sepse sot e sqaroi situatën edhe vetë kryeministri Hoti sa iu përket dasmave.

Kryeministri Hoti konfirmoi se Qeveria ende nuk ka një vendim të prerë për lejimin e dasmave dhe ahengjeve.

Ai tha se më 1 korrik, përfaqësuesit e estradës dhe hotelerisë do të takohen me Komisionin Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj #COVID19 për të vlerësuar nëse ka kushte që të zhvillohen aktivitete të tilla.

Njoftimi:

Qeveria e Kosovës ende nuk ka vendosur për lejimin e dasmave dhe ahengjeve. Më datën 1 korrik, përfaqësuesit e estradës dhe hotelerisë do të takohen me Komisionin Ekzekutiv për luftimin, monitorimin dhe reagimin ndaj #COVID19 për të vlerësuar nëse ka kushte që të zhvillohen aktivitete të tilla.

Të gjitha masat lehtësuese që janë ndërmarrë deri më tani, janë duke u monitoruar nga afër dhe po vlerësohen vazhdimisht nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike dhe Komisioni brenda Ministrisë së Shëndetësisë.

Prandaj, kërkohet nga qytetarët që të tregojnë kujdes dhe t’i respektojnë masat. Në të kundërtën, në rast të përkeqësimit të situatës, prioritet mbetet jeta e qytetarit dhe do të fillojmë me aplikim të masave të reja për mbrojtje nga përhapja e virusit!/mediafokus.info