Në Gjilan, më 30 qershor fillon faza e parë e dezinfektimit hapësinor

Komuna e Gjilanit ka bërë të gjitha përgatitjet për të filluar faza e parë e dezinfektimit hapësinor, që zhvillohet në tri faza.

Drejtoria e Shëndetësisë dhe Mirëqenies Sociale, e cila menaxhon me këtë projekt ka konfirmuar se të gjitha përgatitjet janë bërë që faza e parë të nisë me datën 30.06.2020 në ora 19:30 deri në orën 24.00.

Gjatë kohës së dezinsektimit, qytetarët luten që t’i mbajnë dritaret e mbyllura, që mos të futen insektet brenda, sikurse një kujdes të veçantë duhet të kenë edhe bletarët.

Njoftohen bletarët për kujdes të shtuar që t’i mbajnë të mbyllura bletët prej orës 19.30 deri 05.00 të mëngjesit gjatë këtyre ditëve për shkaqe sigurie.

Dezinsektimi fillon nga lagja ,,Zabeli’’, përkatësisht nga kolektori ku zakonisht është burim i mushkonjave dhe insekteve tjera, për të vazhduar përgjatë lumit Mirusha në të dy anët e tij deri në qendër të qytetit, poashtu do të përfshihet lagja Reshat Ymeri dhe Dheu i Bardhë.

Në ditët në vijim do të përfshihen lagjet tjera, si Dardania, Kodra e Dëshmorve, Bregu i Djegur si dhe tërë lagjet e hapësirat tjera të qytetit.

Këtë vit janë të përfshira edhe zonat rurale ku ka potencial të lartë të zhvillmit të këtyre insekteve sidomos rreth lumenjëve të fshatrave Malishevë, Uglarë, Pogragjë, Dobërcan, Përlepnicë, Livoqi i Epërm, Livoqi I Ulët, Cërrnicë, Lladovë, Zhegër, Llashticë dhe Velekincë.