Në pikat Dheu i Bardhë dhe Merdare, kolonat e mërgimtarëve arrijnë në 30-40 metra

Fluks i madh i mërgimtarëve kanë mësyrë Kosovës. Ata po vijnë nga të gjitha drejtimet. Një dyndje kaq masive e diasporës drejt vendlindjes, nuk është parë kaherë.

Qendra Kombëtare për menaxhimin kufitar ka publikuar sot të dhëna, ku shihet se në portat kufitare Dheu i Bardhë dhe Merdare, kolonat arrijnë në 30-40 metra.

Përveç ardhjeve me makina, edhe përmes Aeroporit të Prishtinës ka rekord udhëtar nga gjitha shtetet e botës.