Nëse keni një grua kontrolluese dhe acaruese do jetoni më gjatë

Një studim sugjeron që burrat që kanë gratë kontrolluese jetojnë më gjatë dhe janë më të shëndetshëm.

Të gjithë kemi dëgjuar shprehjen “grua e lumtur, jetë e lumtur”, por një studim i ri ka gjetur një fakt të ri “gruaja kontrolluese, jeta më e shëndetshme”. Studimet e mëparshme kanë treguar se bashkëshortët mund të ndikojnë në shëndetin dhe jetëgjatësinë e njëri-tjetrit. Sidoqoftë, ky studim ju sugjeron të vlerësoni gratë që janë në krye.

Grindja e grave mund të shërbejë për mirë tek burrat e tyre.

Rezulton se kur burrat e martuar dhe jo të lumtur, ata kanë një rrezik më të ulët të zhvillimit të diabetit, sipas një studimi të udhëhequr nga një sociolog i Universitetit Shtetëror të Miçiganit. Edhe nëse ata vuajnë nga kjo sëmundje, kanë një shans më të lartë për trajtim të suksesshëm, falë grave të tyre.

Hui Liu, studiuesi kryesor, tha se kjo mund të jetë për shkak të faktit se disa gra monitorojnë vazhdimisht shëndetin e burrave të tyre, veçanërisht nëse burrat janë me shëndet të dobët ose kanë sëmundje si diabeti që kërkojnë monitorim të shpeshtë.

Ndodh e kundërta me gratë! Ato janë më të shëndetshme nëse kanë një martesë të lumtur.

I njëjti studim sugjeroi që është e kundërta për gratë. Një martesë e mirë do të thoshtë një rrezik më i ulët për të qenë diabetik. Gratë mund të jenë më të ndjeshme se burrat ndaj cilësisë së një marrëdhënie dhe kështu ka më shumë të ngjarë të përjetojnë një përmirësim shëndetësore nga një marrëdhënie të lumtur, thanë studiuesit.

Kujdesi i tepërt bën më shumë dëme sesa të mira.

Është vërejtur se kontrolli i tepërt mund të krijojë stres të jashtëzakonshëm për bashkëshortët. Shumë studime kanë treguar se martesat e pakënaqura mund të jenë ndikojnë negativisht për trupin, zemrën dhe mendjen. Një studim përfshiu rreth 10,000 danez, për 11 vjet, dhe arriti në përfundimin se ata që kanë partnerë shumë kërkues kishin një rrezik prej 50% më të lartë të vdekshmërisë së hershme sesa ata që kanë jetuar më të qetë./Ora News.tv/