Onkologët: Ky ushqim largon diabetin, shkatërron qelizat kancerogjene dhe ju ndihmon të…

Të ushqyerit e shëndetshëm, kryesisht me bazë bimore, parandalon paraqitjen e shumë sëmundjeve në organizimin tonë, që si pasojë kanë vdekjen e hershme.

Prandaj duhet t`i kushtojmë kujdes të veçantë dietës tonë. Ekspertët thonë që duhet të hamë më shumë barishte sesa mish.

Kjo nuk do të thotë që të bëhemi vegjetarianë, por të jemi më të kujdesshëm me dietën tonë.

Të qenit vegjetarian nuk është domosdoshmërisht opsioni më i mirë për të gjithë, pasi 20% prej nesh do të sëmuren nëse ndjekin këtë dietë.

Por për një pjesë të konsiderueshme, pra 80%, kjo do të ishte mbrojtja më e mirë ndaj sëmundjeve kronike.

Një ndryshim i rëndësishëm midis dietave me bazë bimore dhe dietës perëndimore është se ata vazhdimisht demonstrojnë më pak raste të kancerit.

Hulumtimet e publikuara në Journal of Nutrition sugjerojnë se ne kemi nevojë për ushqime të plota nga toka, që sigurojnë antioksidantë natyralë.

Është vlerësuar se 1/3 e të gjitha vdekjeve nga kanceri në Shtetet e Bashkuara mund të ishin parandaluar nëpërmjet një diete me bazë bimore.

Hulumtimi i kryer në Universitetin Loma Linda me 70 mijë pjesëmarrës gjeti raste me numër më të ulët të kancerit tek pjesëmarrësit vegjetarianë, kundrejt pjesëmarrësve jo-vegjetarianë. Shkaktari që mendohet se nxit kancerin është mishi.