Për banorët e Zvicrës nuk kërkohet test negativ për Covid-19 për të hyrë në Kosovë

Zvicra nuk bën pjesë në listën e shteteve me rrezik për Kosovën dhe rrjedhimisht banorët nga ky shtet nuk është e nevojshme të kenë test negativ për Covid-19 për të hyrë në Kosovë.

Shtetet të cilat aktualisht Republika e Kosovës i konsideron me rrezikshmëri të lartë të infektimit me COVID-19 janë: Gjermania, Danimarka, Qipro, Sllovakia, Spanja, Franca, Italia, Britania e Madhe, Holanda, Rumania, Belgjika, Çekia, Austria, Irlanda, Hungaria, Luksenburgu, Islanda, Sllovenia, Malta, Polonia, Kroacia, Lihtershtajni, Portugalia dhe Bullgaria, shkruan albinfo.ch.

Duhet theksuar se personat që shkojnë nga këto vende në Kosovë duhet të kenë një test negativ që nuk është më i vjetër se 72 orë ose të futen në vetizolim 7-ditor.

Ndërkohë që për banorët nga shteti i Zvicrës nuk është e nevojshme asnjë test rreth Covid-19.

Kjo vlen për shtetasit e huaj, sikur edhe për ata të Kosovës, të cilët vijnë nga këto vende. Kështu thuhet në një dokument qeveritar të Kosovës të publikuar rreth shteteve më në rrezik.

Fotografia e Bahri Cani