Përfundon numërimi në 33 komuna, këto janë rezultatet

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka përfunduar numërimin e votave në 33 komuna të Kosovës.

Votat janë numëruar në Deçan, Gjakovë, Drenas, Dragash, Istog, Klinë, Fushë Kosovë, Kamenicë, Mitrovicë e Jugut, Leposaviq, Novobërdë, Obiliq, Rahovec, Pejë, Prishtinë, Prizren, Shtime, Shtërpcë, Ferizaj, Viti, Vushtrri, Zubin Potok, Zveçan, Malishevë, Mamushë, Junik, Han i Elezit, Graçanicë, Ranillug, Partesh, Kllokot dhe Mitrovicë e Veriut.

Rezultatet:

Deçan – fitues Bashkim Ramosaj (AAK) 65,17%

Gjakovë – balotazh në mes Ardian Gjini (AAK) 46,00% dhe Mimoza Kusari-Lila (LVV) 37.08%

Drenas – balotazh në mes Ramiz Lladrovci (PDK) 45,62% dhe Driton Ajazi (DD) 30,74%

Dragash – balotazh në mes Bexhet Xheladini (LDK) 34,76% dhe Shaban Shabani (PDK) 33,69%

Istog – balotazh në mes Ilir Ferati (LDK) 40,91% dhe Bekë Berisha (AAK) 26,61%

Klinë – balotazh në mes Zenun Elezaj (AAK) 43,10% dhe Esat Raci (PDK) 27,60%

Fushë Kosovë – balotazh në mes Burim Berisha (LDK) 49,96% dhe Enver Bajçinca (LVV) 25,33 %

Kamenicë – balotazh në mes Qëndron Kastrati (PSD) 32,69% dhe Kadri Rahimaj (LVV) 30,37%

Mitrovicë e Jugut – fitues Bedri Hamza (PDK) 53,86 %

Leposaviq – fitues Zoran Todiq (Lista Serbe) 97,85%

Novobërdë – fitues Sasha Milosheviq (Lista Serbe) 64,09%

Obliq – balotazh në mes Xhafer Gashi (IQO) 48,25% dhe Halil Thaçi (LVV) 20,00%

Rahovec – balotazh në mes Smajl Latifi (AAK) 47,23% dhe Visar Korenica (LVV) 24,78%

Pejë – fitues Gazmend Muhaxheri (LDK) 60,41%

Prishtinë – balotazh në mes Arben Vitia (LVV) 42,33% dhe Përparim Rama (LDK) 29,35%

Prizren – balotazh në mes Mytaher Haskuka (LVV) 40,43% dhe Shaqir Totaj (PDK) 31,10%

Shtime – balotazh në mes Qemajl Aliu (LVV) 45,10% dhe Naim Ismajli (PDK) 44,64%

Shtërpcë – fitues Dalibor Jevtiq (Lista Serbe) 59,36%

Suharekë – fitues Bali Muharremaj (AAK) 52,28%

Ferizaj – fitues Agim Aliu (PDK) 62,53%

Viti – balotazh në mes Sokol Haliti (LDK) 41,78% dhe Arsim Ademi (LVV) 34,85%

Vushtrri – balotazh në mes Ferit Idrizi (PDK) 34,89% dhe Xhafer Tahiri (LDK) 33,77%

Zubin Potok – fitues Srdjan Vuloviq (Lista Serbe) 83,49%

Zveçan – fitues Dragisha Miloviq (Lista Serbe) 98,45%

Malishevë – balotazh në mes Ekrem Kastrati (NISMA) 34,30% dhe Isni Kilaj (PDK) 29,07%

Junik – balotazh në mes Agron Kuçi (AAK) 47,26% dhe Ruzhdi Shehu (LDK) 37,87%

Mamushë – balotazh në mes Abdulhadi Krasniq (KDTP) 48,72% dhe Arif Bytyq (KATP) 37,64%

Hani i Elezit – fitues Mehmet Ballazhi (PDK) 50,98%

Graçanicë – fituese Ljiljana Subariq (Lista Serbe) 77,71%

Ranillug – fituese Katarina Ristiq-Iliq (Lista Serbe) 100,00%

Partesh – fitues Dragan Petkoviq (Lista Serbe) 75,20%

Kllokot – balotazh në mes Vladan Bogdanoviq (Lista Serbe) 41,45% dhe Strahinja Spasiq (SNS) 34,14%

Mitrovica e veriut – fitues Milan Radojeviq (Lista Serbe) 91,33%.