Profa në sytë e një fëmije!

Shkruan: Fitim Guda

Ne vitete e 90-ta, ne kohen e ndryshimeve te medha historike, ne kohen e kthesave te medha, padyshim emri me i perfolur ne familjet Kosovare ishte Prof. Hajrullah Gorani!

Ne ato kohe te turbullta, te ndejave te gjata mbasdarke, tema e cila dominonte ishte se si do te mbijetonin familjet pas rekomandimit te profes, per mos pranimin e masave te dhunshme, e rrjedhimisht largimit nga vendet e punes!

Sa do te zgjaste kjo situate ishte pyetja me e shpesht!

I strukur ne qoshe te dhomes, i ndegjoja te medhenjet se si flisnin per problemet e kohes, per hallet dhe sfidat qe na presin!

Ne syte e nje femije prof. Hajrullah Gorani ishte figura me e urryer e kohes!

Me logjiken e nje femije shpesh pyetja veten, se kush ishte ky njeri, pse duhet ndegjuar kete njeri, kush e kishte derguar kete njeri!

Edhe ne faktuletet kisha nje ndjenje refuzimi per profen, sidomos kur fliste me endje per trancionin e sistemeve, edhe pse e kisha kuptuar kontektsin historike!

Me kalimin e kohes e kuptova qe profa ishe duke luftuar per nje kauze te shejte, dhe se me te gjithe qenjen e vete ishte vendosur ne sherbim te atdheut!

Pusho ne paqe prof i dashur!