Putin është Hitleri i ditëve të sotme’ thotë ish-presidenti i Ukrainës, Poroshenko

Ish-presidenti i Ukrainës dhe ligjvënësi aktual Petre Poroshenko ka thënë se sot është një ditë tragjike, por Ukraina do të mbizotërojë.

Ai foli jashtë parlamentit ndërsa deputetët mbanin bisedime për krizën në Kiev.

Poroshenko, i cili ishte në detyrë nga 2014-19, e krahasoi gjithashtu presidentin rus Vladimir Putin me një Hitler të ditëve të sotme.

Situata në parlamentin e Ukrainës është e tensionuar dhe ka shumë njerëz të armatosur brenda, thotë një gazetar ukrainas në ndërtesë për BBC. /albeu.com