Pyesin zurla dhe tupani, ku na iku Hamit Shurdhani

Krijuesi dhe këngëtari Xhemajl Berisha i ka kushtuar disa vargje kryevalltarit të Karadakut, Hamit Aliu nga Shurdhani, i cili u nda nga jeta në moshën 73-vjeçare.

Pysin zurla dhe tupani.
Karadaku dhe Gjilani
Qysh n’rini valles na i priu.
Sot na iku Hamit Aliu
Keso valltar i skenav tona
Te rrall lindin neper kohna.
Si nè darsma nè festivale.
Te rrall i kanè trojet shqiptare.
Bashk me vallen edhe lapsin.
Kundra anmikut edhe hasmit.
Nè kohna tè veshtira nuk u ndal.
Valle laps plot ideal.
Me ansamblin Bajram Curri.
Nè trojet tona vallet i thurri.
Autokton nga Shurdhani.
Gjithmon nder valles i bani.
Karadaku ashtè krenarè.
Qe ka pasè, keso valltarè.
Ju banè nder i gjith vatani.
Hamit Aliu nga Shurdhani.
21.02.2021.
Per respekt
Xhemajl Berisha