Reagon Kryeministri: Ja çfarë thotë për provokimet e xhandarmërisë serbe në Karaçevë

Provokimet e djeshme të xhandarmërisë serbe në Karaçevë, që nuk është hera që ndodhin, kanë alarmuar kryeministrin e Kosovës, Avdullah Hoti, i cili ka kërkuar nga të gjitha organet përkatëse për të vlerësuar rastin.

Hoti ka njoftuar se shpejt do jetë i gatshëm raporti i detajizuar për atë atë që ka ndodhur dje në Karaçevë, derisa ka thënë se veprimet do të jenë në përputhje me kushtetutën dhe ligjin.

“Lidhur me atë që ka ndodhur dje në Karaçevë, janë angazhuar të gjitha organet përkatëse për të vlerësuar rastin. Shpejt do të kem një raport të detajizuar. Qytetarët tanë në atë pjesë nuk do të jenë pa mbrojtje të institucioneve. Veprimet tona do të jenë në përputhje me kushtetutën dhe ligjin, si dhe të koordinuara me të gjithë mekanizmat e sigurisë në vend”, ka shkruar Hoti.