S`jemi të rrezikuar vetëm nga COVID-19, po edhe nga gripi i shpendëve

Mediat e huaja bëjnë me dije se 7 rastet e para janë zbuluar tek punëtorët e një ferme pulash, dhjetorin e kaluar, në jug të Rusisë, të cilët kanë informuar dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë.

Ndër të tjera bëhet me dije se rastet e para të gripit të shpendëve, të zbuluara nga studiuesit në Rusi, nuk kanë shenja të transmetimit midis njerëzve.

Ndërkohë punëtorët e infektuarit me H5N8, nuk kanë pësuar ndonjë pasojë serioze shëndetësore dhe që prej asaj kohe janë shëruar plotësisht.