Sorra, zogu më i zgjuar në botë?

Sipas hulumtimeve, kjo specie zogjsh konsiderohet si një nga më të zgjuarat kur gjendet në robëri. Në një emision special, dr. Alex Taylor bëri një nga testet më komplekse për kafshët dhe sorrat.

Një sorrë u quajt me emrin “007” për shkak të zgjuarsisë së saj.

Ajo analizoi “enigmën” e dhënë vetëm për disa sekonda dhe më pas pasoi rezultati i eksperimentit.

Edhe pse detyra në tërësi ishte e mrekullueshme, ajo ishte paksa e hutuar që në fund inteligjenca e saj si dhe puna e saj e pabesueshme do të shpërbleheshin me një kafshatë të lehtë të shijshme, transmeton Telegrafi.

Dhe se si ajo arriti ta zgjidhë këtë provë të komplikuar, shih videon: