“Tallja” e Zemajt me deputetët e LVV-së, Kurti nuk i mban të qeshurat

Përshkak të mungesës së disa deputetëve të VV-së në seancën e Kuvendit, disa projektligje nuk kaluan shkaku i kuorumit.

Deputeti i LDK-së, Armend Zemaj, me ironi komentoi hyrjen e kryeministrit Albin Kurti në sallë, duke thënë se tash voton kryeministri Kurti për projektligje.

“Erdh Albini, erdh kryeministri tash voton”, u dëgjua duke thënë Zemaj. Komentin e tij e përcolli buzagaz edhe kryeministri Kurti, derisa po siguronte vend në ulësen e tij në kuvend.

Ndërkaq, kryeparlamentari Glauk Konjufca e ka kritikuar pozitën në Kuvend, për shkak se thanë që i kanë numrat për të kaluar projektligjet që janë sot në rend dite, por në votim mungonin 61 vota.

Pasi arritën në kuvend edhe deputetët e tjerë të VV-së, u miratuan disa Projektligje

Me 61 vota për, asnjë abstenim dhe asnjë kundër është miratuar në parim Projektligjit nr.08/L-116 për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit nr. 04/L-197 për kimikate.

Po ashtu, me 61 vota për, asnjë kundër dhe asnjë abstenim në Kuvend ka kaluar në parim edhe Projektligji nr.08/L-120 për Ushqim.

Me po këtë rezultat është votuar në parim Projektligji nr.08/L-112 për ndryshimet dhe plotësimet e Ligjit nr. 02/L-26 për tokën bujqësore.