Të dhënat e fundit nga SHSKUK për pacientët që po trajtohen në QKUK dhe në spitalet e përgjithshme

Në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës (SHSKUK) janë duke u trajtuar 837 pacientë nga Sars- Cov-2.

700 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë.
137 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve.
30 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore.
636 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 335 pacientë

10 në gjendje të rënduar
276 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë
287 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 113 pacientë
Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 84 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 23 pacientë
Klinika e Pulmologjisë, 88 pacientë
Mjekimi Intensiv -COVID, 14 pacientë
Klinika e Pediatrisë, 13 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 502 pacientë

20 në gjendje të rënduar shëndetësore
424 të konfirmuar pozitivë
349 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 123 pacientë
Spitali i Gjakovës, 88 pacientë
Spitali i Pejës, 111 pacientë
Spitali i Gjilanit, 66 pacientë
Spitali i Ferizajt, 59 pacientë
Spitali i Mitrovicës,33 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 22 pacientë