Zonja e Parë e Ukrainës: 60 për qind e popullit kanë nevojë për ndihmë psikologjike

Elena Zelensky tha se kjo shifër u përmend në një grup pune të Programit Kombëtar për Shëndetin Mendor dhe Mbështetjen Psikosociale, i cili tha se kishte kaluar nga negociatat me zonjat e para të vendeve të ndryshme dhe Organizatën Botërore të Shëndetësisë në krijimin e një programi specifik veprimi në nivel shtetëror, shkruan Aljazeera.

Ajo tha se plani i veprimit përfshinte që përfaqësuesit e OBSH-së të ndihmonin Ukrainën të krijojë një model për një sistem kujdesi dhe ofrimin e trajnimeve për mjekët e familjes, psikologët, punonjësit socialë dhe mësuesit në metodat e shpejta të mbështetjes psikologjike.