Zyrtare: Java e ardhshme pushim për nxënësit

Nxënësit e ciklit parauniversitar javën e ardhshme do ta kenë pushim. Kjo periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin e plotë të hapësirave shkollore.

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci ka bërë të ditur se ka nënshkruar vendimin që pushimi pranveror të realizohet nga 6-8 prill, ndërsa sipas kalendarit të festave zyrtare dita e hënë dhe e premte për shkak të festës së Pashkëve dhe Ditës së Kushtetutës edhe ashtu do të jenë ditë pushimi.

“Uroj që ky pushim të ndikojë në ruajtjen e shëndetit publik, uljen e rasteve të reja të infektimit me COVID/19, në mirëqenien fizike dhe mendore të nxënësve dhe prindërve të tyre, mësimdhënësve dhe stafit tjetër në shkolla”, shkruan Nagavci.

Ajo më tej njoftoi se kjo periudhë do të shfrytëzohet për dezinfektimin e plotë të hapësirave shkollore.

“Mësimdhënësit dhe udhëheqësit në shkolla do të reflektojnë dhe analizojnë punën e tyre në periudhën e parë dhe të dytë, ashtu si dhe do të përgatiten për përfundimin sa më të suksesshëm të vitit shkollor.

Në takimet që kam pasur këtyre ditëve me përfaqësues të të gjithë akterëve të përfshirë në arsim, kemi arritur një pajtueshmëri të plotë jo vetëm për këtë pushim, por edhe për zëvendësimin e ditëve të humbura në fillim të vitit shkollor”.

“Në takimet e punës shpreha dhe brengat e mia për cilësinë e mësimdhënies dhe mësimnxënies gjatë këtij viti të vështirë dhe sfidues shkollor, pabarazive që mund të jenë shtuar tek nxënësit dhe arritjes së rezultateve të pritura. Në këtë drejtim, shumë shpejtë do të nxjerrim dhe Vendimin për organizimin e mësimit plotësues dhe shtesë për nxënësit që mund të kenë pasur ngecje, sidomos për filloristët, për çfarë pat mbështetje të plotë nga të gjitha palët”, shkruan më tej Nagavci.