Ata nuk kanë absolutisht asgjë, jetojnë të dëshpëruar

Drejtoresha e Fondacionit për të drejtat e kafshëve në Kosovë ka tërhequr vëmendjen për gjendjen e një familje rome në Plemetinë, e cila jeton në kushte skajshmërisht të varfra.

Dua t ‘ ju tërheq vëmendjen familjes së Idriz Mekollit dhe të sëmurit mendor Kajo në Plemetina.

Ka 3 konteinerë. Në dy konteinerë jeton familja e Idrizit dhe vëllait të tij që prej më shumë se 7 vitesh – përballë rrugës jeton Kajo me qenin e tij.

Ato familje i gjetëm një vit më parë kur ne me ndihmën e partnerit tonë veterinar DVM Zenel Zhabari filluam të trajtojmë dhe sterilizojmë qentë.

Ata njerëz jetojnë nën kushtet më të varfra që kam parë ndonjëherë! Pa strehim, pa të ardhura, pa shkolla për fëmijët e tyre – të cilët edhe nuk kanë këpucë të mjaftueshme.

Në tre javët e fundit miku ynë Atlan Gidjiç u solli ushqim, kështu që kanë mjaftueshëm për të ngrënë disa ditë.

Idrizi është punëtor ditor dhe gjatë kësaj krize të coronavirusit, është e pamundur që ai të punojë kudo. 

I paguam vitin e kaluar një operacion. Tani gruaja e tij është shumë e sëmurë dhe me siguri do të humbasë këmbën nekrotike nëse nuk ka ndihmë mjekësore.

Është e vështirë ta motivosh atë, të vizitosh një spital. DVM Zenel Zhabari provoi më të mirën e tij.

Pra situata e tyre është e dëshpëruar. Ata kanë nevojë për një sobë, një mundësi për të gatuar për fëmijët e tyre dhe gjithashtu një frigorifer të dorës së dytë për të ruajtur ushqimin që ua sjellim herë pas here.

Ata nuk kanë absolutisht asgjë, ka shkruar Elza Ramadani, duke përshkruar kështu gjendjen e kësaj familje kosovare,/mediafokus