Bajraktari pajtohet me epidemiologun suedez kundër karantinimit

Profesori i mjekësisë interne në Fakultetin e Mjekësisë, në Universitetin e Hasan Prishtina, Gani Bajraktari po pajtohet me konstatimin e epidemiologut suedez, i cili është shprehur kundër masave të karantinimit të qyteteve dhe mbylljes së kufijve, transmeton Mediafokus.info.

Ja reagimi i plotë i Bajraktarit, në llogarinë e tij në Facebook:

A DUHET TË RRIJMË NË SHTËPI?

Anders Tegnell, kryepidemiologu suedez asnjëherë nuk ka rekomanduar #StayHome (#RriNêShtëpi)! Mendimin e tij po e respekton shteti suedez, i cili në rrafshin atatgjatë, si duket do ta kalojë më së miri!

Ai me kompetencë pohon se:

– COVID-19 nuk eshte nje semundje qe mund te ndalet ose te zhduket, se paku derisa te prodhohet vaksina

– Mbyllja, karantinimi, mbyllja e kufinjeve nuk ka asnjë bazë shkencore

– Mbajtja e distancës ndërmjet njerëzve, e arsyeshme

Personalisht mendoj njēlloj me Tegnell:

#DistancimSocial

#HigjienëPersonale

#EdukimShëndetësor

#TëVazhdojëPunaDheJeta

/Mediafokus.info/