Dudi si dëshmi e autoktonisë iliro-dardane

Gazetari i njohur Rrustem Rugova, tani në pension ka sjellë foton e një dudi të vjetër nga vendlindja e tij, Cerrca, si një deshmi historike të autoktonisë ilioro-dardane në këto troje.

‘Ne Cerrce nen mbrojtjen e Institutit te bimeve ne Peje, eshte ky lloj dudi i zi që populli e njeh si skamna. Eshte pak i tharbët, mbase edhe sherus dhe dy te ngjashem, si ne Cerrce, jane te Patrirkane ne Peje. Me kane shkruar se ka edhe ne Syrigane.

Kjo deshmon autoktonine tone iliro-dardane, pa asnje dyshim.

Sepse ne jemi ketu para turqve!

Me qellim e mora mundin te shkruaj kete histori qe dihet per faktin se afer ketyre skamnave ende jane themelet e nje kishe. Une e quaj iliro-dardane e populli e quan e Rimit, dmth romake.

Pas lufte me kane thene se nje familje paska pas iniciative qe ne pronen e perbashket te ndertojne nje xhami! Dikush nga cerrcasit paska reague e u ka thene ju keni toka boll, mbaroni xhamine ne trojet e juaja!
Xhami nuk ka pas kurr ne Cerrce. Jemi musliman te moderuar, ka thene presidenti Ibrahim Rugova!’