Durmish Aga ishte një ikonë tjetër e Gjilanit

Personazhe karakteristike të Gjilanit, nuk ishin vetëm Malush Petlla e Haki Pijani, por po aq karakteristik ishte edhe Durmish Aga.

Duke marrë si shkas një shkrim të portalit mediafokus.info për Nevruz Shabanin – Malushin, artisti Lulzim Behxheti ka rikujtuar edhe një ikonë tjetër të qytetit të tij, shkruan mediafokus.info

Në të vërtetë, Luli po e realizon një ide të kryetarit të Gjilanit, Lutfi Haziri,

“Durmish Aga, një ikonë tjetër e Gilanit tim”, ka shkruar Behxheti.

Ky është Durmishi, i thoshim Durmish Aga.

Marak kishte me bo llafe per universin, planetat, yjet…kuptohet kur ishte esull…

Vendin e preferuar e kishte te kafja e Francuzit.

I dashur per te gjithe…

Eee Gilan o Gilan…tre dyqane e nji shadervan, ka shkruar Lulzim Behxheti.

Behxheti e ka pasuruar kështu kornizën e ikonave të rrugëve të qytetit të Gjilanit, të cilët jetuan mes nesh, por jetën e bënë në mënyrën e tyre unike – Durmishi me universin dhe jadranin, Malushi me dashurinë për artin e Faruk Begollit e Hakiu me afinitetin për botën shtazore. /mediafokus.info

(Portreti është punuar nga artsiti Lulzim Behxheti)