Këshilla e gjyshes: Kur ndiheni të trishtuar, bëjini bishtalec flokët

Gjyshja ime thoshte se kur një grua ndihej e trishtuar ajo duhej të bënte bishtalec flokët e saj. Kështu që dhimbja mbetet e ndërthurur me flokët dhe nuk arrin në pjesët e tjera të trupit.

Ajo gjithmonë përsëriste: “Ne duhet të jemi shumë të kujdesshëm që të mos lejojmë sytë tanë te shfaqin trishtim, kjo do t’i bente syte tane të qajnë dhe gersheti do t’i mbajë lotet të mos arrijnë buzët e tyre, sepse do t’i bënin buzet të thonin gjëra të padëshiruara.

Kur të ndjeheni të trishtuar, bëjini bishtalec flokët, trishtimi do të mbetet i bllokuar atje dhe era do t’i çojë larg.

Flokët tanë janë në gjendje të bllokojnë gjithçka: ato janë aq të forta sa rrënjët e lisit të vjetër dhe aq të ëmbla sa shija e mjaltit”. /Anila Kalleshi/