Kështu do të duket jeta në mars, ky është projekti

Pas zbarkimit të suksesshëm të NASA-s, duket se pyetja tani është: kur do të jetojnë njerëzit në planetin e kuq?

Firma arkitekte, ABIBOO ofron një përgjigje, duke zbuluar planet e saj për qytetin e parë të qëndrueshëm në Mars.

Dizajni i ri përmban pesë qytete përfshirë Nüua i cili është vendosur të bëhet kryeqyteti hapësinor. Ideja u prezantua për herë të parë në Konventën vjetore të Marsit në vitin 2020.

Nüua do të jetë e vendosur në shpatin e njërit prej shkëmbinjve Marsianë dhe do të ketë ujë të bollshëm të vendosur në Tempe Mensa.

Kjo vendndodhje është zgjedhur gjithashtu për të mbrojtur banorët e ardhshëm nga çdo rrezatim atmosferik, presion, meteoritë, ndërsa ende kanë qasje në rrezet e diellit indirekte.

Do të veprojë ashtu si çdo qytet i jetueshëm, i kompletuar me zyra, shtëpi dhe hapësira të gjelbërta. Rreth 250,000 deri në një milion njerëz do ta quajnë Nüua në shtëpi, në këtë projekt që merr jetë në vitin 2054.