Ky është shteti i radhës që e ndaloi përdorimin e vaksinës së AstraZeneca

Ky është shteti i radhës që e ndaloi përdorimin e vaksinës së AstraZeneca. Luksemburgu ka ndaluar përdorimin e vaksinës së Covid-19 të prodhuar nga AstraZeneca.

Vendimi u njoftua nga ministrja e Shëndetësisë, Paulette Lenert, e cila tha se janë në pritje të testimeve të mëtejshme nga ekspertët mjekësore europianë.

Luksemburgu nuk ka vaksinuar asnjë person me dozat e vaksinës që kishte nga kjo kompani, bëri të ditur një burim nga Ministria e Shëndetësisë.Vendimi erdhi pasi Danimarka dhe vendet e tjera evropiane pezulluan vaksinën pas raporteve që katër pacientë në Austri u diagnostikuan me mpiksje gjaku.

Bullgaria ishte vendi i fundit që kishte pezulluar vaksinën e AstraZeneca, pas Danimarkës, Islandës, Italisë, Rumanisë, Austrisë dhe Norvegjisë.

Deri më tani, rreth 5 milionë europianë kanë marrë dozat e para të AstraZeneca-s.