Në këto qytete do të ketë ndërprerje të rrymës sot

Kompania për Distribuimin e Energjisë Elektrike në Kosovë (KEDS) ka njoftuar se për shkak të punimeve në sistemin energjetik, në disa lokalitete do të ketë sot ndërprerje të energjisë.

Prishtinë

1.

TS 35/10 kV Koliq do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Keqekoll Hajkobill (kodi: 14016004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Keqekollë, Prapashticë, Hajkobill, Dabishevc dhe Mutivodë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, ndërrimi i izolatorëve dhe shtyllave, shtrëngimi i përçuesve.

2.

TS 110/10 kV Prishtina 3 do të ndërprehet:

TS 10/0.4 kV Sali Bivolaku (kodi: 12000022197) prej ores 10:00 deri në ora 15:30

Vendet: Rr.UÇK (një pjesë), rr. Skol Dobroshi, rr. Lidhja e Prizrenit ( një pjesë), rr. Feriz Blakqori ( një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje Preventive, Ndërrimi i transformatorit dhe panelit te tensionit te ulet 0.4 kV

Pejë

1.

TS 110/10 kV Deqan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Juniku (kodi:53000007) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet – rrugët: Lagjja Agim Ramadani, Lagjja Dëshmorët e Kombit, Kompleksi Banesor. Fshatrat: Baballoq, Dranoc, Gacaferrë (një pjesë), Lloqan, Pobergjë, Polanë, Prilep, Rastavicë, Sllup, Voksh dhe Juniku.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

TS 110/35/10 kV Peja 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Fusha e Pejes (kodi:50000009) prej ores 09:00 deri në ora 16:00

Vendet – rrugët: Fadil Nimani (një pjesë), Fatos Ademaj (një pjesë), Fusha e Pejës, Gani Daci (një pjesë), Ramë Geci, Selmon Lajqi (një pjesë), Tranzit (një pjesë) dhe Zhuj Selmani. Fshatrat: Bllagaj, Katundi i Ri (një pjesë), Llabjan, Lluga e Drinit (një pjesë), Nabergjan, Nakëll, Qunguri, Qyshk (një pjesë), Treboviq, Vitomiricë (një pjesë) dhe Zahaq (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive, pastrimi i linjave shpërndarëse nga vegjetacioni.

Ferizaj

1.

TS 110/35/10 kV Lipjan do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Zona Industriale (kodi: 41000009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Një pjesë e fshatit Konjuh dhe disa konsumatorë komercial të fshatit Livagjë/Livade, Magjistralja Ferizaj-Prishtinë dhe Magjistralja Lipjan-Prishtinë.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Mitrovicë

1.

TS 110/10(20) kV Vushtria 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Stacioni Hekurudhor (kodi:73000004) prej ores 10:00 deri në ora 15:00

Vendet – fshatrat: Akrashticë, Ashlan, Balinc, Beqiq, Bruznik, Bukosh, Dolak, Dubovc, Galicë, Hercegov, Liqej, Lugmir, Mikushnicë (një pjesë), Novolan (një pjesë), Okrashticë, Oshlan, Pantinë, Shtitaricë, Shtruher, Stacioni Hekurudhor dhe Taraxha (një pjesë).

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

Gjakovë

1.

NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Cermjani (kodi: 80080012) prej orës 08:30-09:00 dhe 17:30-18:00

Vendet: Fshatrat: Bardhaniq, Bare e Madhe, Bec, Bërdosana, Cermjan, Doblibarë, Gërgoc, Jabllanicë, Kodrali, Kralan, Meqe, Netiç, Qerim (2 konsumatorë), Rashkoc, Sukë, Vraniq, Zhabel dhe Zhdrellë.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, ndarja e urave të tensionit të mesëm.

2.

NS 35/10 [kV] Gjakova 1 do të ndërprehen:

NS 10/0.4[kV] Bordasan (kodi: 80080012302) prej orës 08:30 deri ne ora 18:00

NS 10/0.4[kV] Bordasan 2 (kodi: 80080012505) prej orës 08:30 deri ne ora 18:00

Vendet: Bordasan

Arsyeja: Projekte Investive, shtrirja e përçuesit të ri, vendosja e konzollave dhe lidhja e linjës së re të tensionit të mesëm në kuadër te LOT 11 Feeder 2 Gjakovë.