Sa zviceranë u vaksinuan kundër COVID-19 deri tani?

Afër dy muaj pasi u kryen vaksinat e para dhe disa javë pasi të dhënat u dhanë për herë të parë, më 24 janar, Zvicra më në fund lëshoi një përmbledhje kantonale të vaksinimeve.

Shifrat më poshtë janë të azhurnuara deri të martën, më 23 shkurt.

Zvicra do të lëshojë informacione të azhurnuara një herë në javë, me Ministrin e Shëndetësisë, Alain Berset, që premton ta bëjë këtë dy herë në javë.

Kush vaksinon më shpejt – dhe kush mbetet prapa?

Nidëalden është në krye me 13.96 doza për 100 banorë.

Nidëalden është ndër ata që filluan vaksinimin e parë në Zvicër më 23 dhjetor, së bashku me Lucerne, Uri, Schëyz, Zug dhe Obëalden.

Uri ndodhet në vendin e dytë (13,42 për 100), ndjekur nga Glarus (12,21).

Zvicra në tërësi tani ka vaksinuar pak më shumë se dhjetë përqind (10,02 për qind) të popullsisë.

Lëvizësi i madh i kësaj jave ishte kryeqyteti Bern, i cili kaloi nga rreth 8 për qind në 11.21 për qind të vaksinuar brenda 7 ditësh.

Ndërsa Bern ishte i fundit nga 26 kantonet e Zvicrës që filloi inokulimet, tani ajo ka kryer më shumë vaksina për frymë sesa mesatarja zvicerane.

Kryeqyteti de facto nuk filloi vaksinimin deri më 11 janar, përcjell tutje albinfo.ch.

Cyrihu, kantoni më i populluar i Zvicrës, ka përqindjen më të ulët të popullsisë së vaksinuar, me 8.53 për 100 banorë.

Sidoqoftë, Cyrihu ka kryer akoma më shumë vaksinime, me gjithsej 131,225.

Në total, Zvicra ka administruar 862,675 vaksina.