Sot shqyrtohen masat anti-Covid, kërkohet heqja e orës policore dhe maskave

Ushtruesja e detyrës së ministrit të Shëndetësisë, Dafina Gexha-Bunjaku, sot do të mbajë takim virtual me Asociacionin e Komunave të Kosovës. Këta të fundit, kërkojnë që masat anti-Covid të lehtësohen, pas rënies së numrit të rasteve pozitive me koronavirus.

Drejtori i Asociacionit të Komunave të Kosovës, Sazan Ibrahimi, ka deklaruar për Express se komunat po kërkojnë që të largohet kufizimi i lirisë së lëvizjes.

Ibrahimi thotë se nuk ka logjikë që ora policore të jetë në fuqi nga ora 22:00, derisa lokalet e gastronomisë punojnë deri në orën 21:30.

“Sot në ortën 14:00 kemi takim me Ministrinë e Shëndetësisë, për shqyrtimin e masave anti-Covid. Nuk ka kurrfarë logjike që gastronomia të punojë deri në orën 21:30 e ora policore të jetë nga ora 22:00, sepse qytetarët nuk kanë ku të shkojnë nëse lokalet janë të mbyllura”, ka deklaruar Ibrahimi.

Po ashtu, Ibrahimi thotë se komunat po kërkojnë që të hiqet obligimi i mbajtjes së maskës kur një person është i vetëm në ambient të jashtëm, e po ashtu për personat e imunizuar.

“Është e palogjikshme që maska të mbahet në ambient të jashtëm, kur një person është i vetëm në rrugë. Po ashtu kjo vlen edhe për të imunizuarit”, ka deklaruar Ibrahimi.

Ai tha se AKK kërkon që të vazhdojë fushata për vaksinim të qytetarëve.

“Kërkesa jonë dhe fushata për imunizim të vazhdojnë. Ne e mirëpresim reagimin e Ministrisë së Shëndetësisë për ekipet mobile të vaksinimit në terren”, ka deklaruar Ibrahimi.