Ventilatori i prodhuar nga të rinjtë e Prishtinës bëhet lajm në media ndërkombëtare

Agjencia Franceze e lajmeve ka shkruar për krijimin e një ventilatori 3D të frymarrjes nga të rinjët shqiptar.

“Një prodhim i printerëve 3D në Prishtinë po shfrytëzohet si pajisje-ventilator për të ndihmuar pacientët me koronavirus.

Me më shumë se gjysmën e pjesëve të bëra nga printerët 3D, modeli synon të automatizojë funksionimin e BVM (maskë valvulash qese) në një mënyrë të lirë dhe të kontrollueshme”

Ky ventilator është bërë nga printerët 3D nga të rinjtë e Formon 3D dhe është quajtur VentCore./mediafokus.info