Vitamina C, ilaçi për personat me diabet

Vitamina C, konsiderohet ilaç per personat me diabet, thotë dr Anila Kalleshi, dietologe klinike.

Studimet e reja kane deshmuar qe vitamina C ndihmon në neutralizimin e te ashtuquajturve radikaleve te lire, molekulave, sasia e te cilave eshte e shtuar te personat qe vuajne nga diabeti.

Tanime eshte fakt i njohur qe keto molekula shkaktojne demtimin e disa organeve.

Deri te shtimi i radikaleve te lire te personat me diabet, vjen per shkak te ndryshimit te mitokondriteve, pjeseve stacionare, qe duhet ta prodhojne energjine.

Po ashtu eshte konstatuar se pa nderhyrjen nga jashte, perkunder zbritjes se nivelit te shtuar te sheqerit ne gjak, keto molekula shtojne rrezikun per semundjet e zemres dhe humbjen e shikimit, përfundon Kalleshi. /mediafokus.info